Afvaltas 2.0 scholenproject

We zijn los! Samen met leerlingen van het Penta Jacob van Liesveldt college zijn we gestart met het project Afvaltas 2.0. Rijkswaterstaat en wij hebben inspirerende presentaties gegeven over het tegengaan van plastic soep en het probleem van afval langs (water)wegen. Ook bespraken we met de leerlingen wat wij hieraan doen en welke rol de afvaltas voor in de auto hierin speelt. Bij beeldende vorming zijn de leerlingen meteen enthousiast aan de slag gegaan met het ontwerpen en maken van hun ideale afvaltas uit oude werkkleding van RWS en Van Hattum en Blankevoort. Met de geleende naaimachines van Brother Office ontstonden al snel de eerste gave prototypes. De economieleerlingen gaan de producten die bij beeldende vorming worden gemaakt testen op de markt. Hoe verkoop je zo'n afvaltas nou het beste? En waar ligt de behoefte van de markt? Samen gaan we op zoek naar de ideale afvaltas voor in de auto. Binnenkort meer!