Wij ontwikkelen mensen met werk

Werk ontwikkeling van de bouwplaats

Bij design en innovatie draait het om het leerproces van de mens. Om een product te ontwikkelen vanuit een reststroom van de bouwplaats moet er veel worden ontdekt en wordt er veel geleerd. Wij laten ons design van de bouwplaats dan ook produceren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder begeleiding van vakmensen. Zo bouwen mensen aan hun CV en hun vakmanschap, terwijl wij zorgen voor de verkoop. Zo profiteren wij allebei en ontstaat er een duurzaam businessmodel. Zij krijgen geen kans, zij zijn de kans!  

 

Van afval tot design van de bouwplaats

opdracht rws-13.jpg

Design maakt de wereld mooier! Ondanks de massaproductie van meubels en aanverwante producten ontstaat echte toegevoegde waarde nog steeds door originaliteit en innovatie. VanDeBouwplaats streeft daarom naar het ontwikkelen van duurzame designproducten. Wij gebruiken daarvoor restmaterialen van de bouwplaats en willen daarbij zoveel mogelijk het restmateriaal behouden zoals het is. Hierdoor creëren we aansprekende producten met een industrieel karakter die echt een nieuwe toepassing krijgen.

een afvalvrije bouwplaats

proces RWS-8537.jpg

Bij VanDeBouwplaats willen we materiaal dat voorheen werd weggegooid of op een laagwaardige manier werd gerecyled op de bouwplaats gebruiken als ‘grondstof’ voor onze producten. Hiervoor werken wij samen met onder andere Van Hattum en Blankevoort en andere VolkerWessels ondernemingen. Samen hebben wij de ambitie om al het materiaal van bouwplaatsen in Nederland te gebruiken en zo de hoeveelheid afval tot nul te reduceren. Zo zorgen we niet alleen voor het recyclen van producten, maar zelfs het upcyclen ervan! 

ONS DESIGN

Afval bestaat niet! Of het nou van de bouwplaats afkomt of niet, onze designers zien afval als een waardevolle grondstof die de basis vormt voor onze nieuwe duurzame producten. Lees hier meer over wat VanDeBouwplaats heeft ontwikkeld. Ook een reststroom die wij voor u kunnen aanpakken? Neem contact met ons op!

van de bouwplaats circulair spoorbalken rood wit loungeset tuinset tafel banken bank

Loungeset van veiligheidsbalken 

In opdracht van VolkerRail ontwikkelde VanDeBouwplaats samen met haar ontwerpers en sociale werkplaatsen de loungeset van oude spoorveiligheidsplanken. Deze circulaire loungesets worden momenteel dagelijks gebruikt door personeel van VolkerWessels op een van hun kantoren. 

Circular bank vrijstaand.jpg

circulair carrierseat 

VanDeBouwplaats ontwikkelt ook afval dat niet van de bouwplaats afkomt. Zo heeft VanDeBouwplaats in samenwerking met WeBeatTheMountain deze circulaire carrierseat ontwikkeld voor Vanderlande. De gele bak heeft vroeger bagage getransporteerd, maar is helaas afgekeurd en daarom toe aan een nieuwe, waardevolle taak als carriër van mensen.

duurzaam product toolbox van afval van de bouwplaats

toolbox 

Deze toolbox bestaat voornamelijk uit gebruikt betonplex. Dit betonplex komt van bouwplaatsen van Volkerwessels. Nu komt het daar weer terug in nieuwe vorm, als tool voor de projectteams. 

Kijk voor meer informatie op de website over de toolbox van teamversneller: