Over ons

Van Afval en Restmaterialen naar Design. Hoe mooi zou het zijn als afval en restmaterialen een nieuwe bestemming krijgen in de vorm van een gaaf product? Hoe? Door samenwerking. Bouwbedrijven hebben sinds jaar en dag te maken met restmaterialen. Deze restmaterialen vormen de grondstoffen voor de producten van Vandebouwplaats.

VDB-0n-Wood.jpg
VDB-0n-Wood.jpg

Vandebouwplaats

Vandebouwplaats is een initiatief van VolkerWessels en Level 5. Het komt voort uit de wens om zelf het voortouw te willen nemen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact. Van restmaterialen van bouwplaatsen worden door de talenten van de TalentHub herkenbare producten gemaakt. De inkomsten komen ten goede van de TalentHub.

 

THA  kopie.jpg

Gemaakt door TalentHub talenten

De producten zijn gemaakt door medewerkers van de TalentHub. De TalentHub geeft ruimte aan iedereen die op zoek is naar een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vanuit werkloosheid beginnen met zoeken. Maar ook tweede spoor trajecten, stagiaires en afstudeerders. En, heel belangrijk, mensen die als trainee of jong talent werken aan de ontwikkeling van hun eigen talent. De TalentHub heeft aangetoond een zeer hoog percentage mensen naar zinvol en permanent werk te begeleiden en daarmee een grote maatschappelijke impact te bereiken. De gemeente Amsterdam en Social Enterprice hebben de TalentHub daarom erkend als sociale firma. Dat betekent dat investeringen in de TalentHub en aankopen via Vandebouwplaats kunnen bijdragen aan het invullen van een social return verplichting in de regio Amsterdam. Neem voor een nadere toetsing en uitleg contact met ons op.

De TalentHub talenten bedenken en maken van restmaterialen nieuwe, waardevolle producten. Want bij de TalentHub is er ruimte voor design- en ontwikkeltalent, het leren van een ambacht en ondernemerschap. Met alle betrokken partijen werken we aan de ontwikkeling van de medewerkers, steeds gericht op circulariteit en duurzaamheid.

 

Workshop.jpg

Samen staan we sterk

In bouw- en infrastructurele projecten voor de overheid worden bedrijven vaak verplicht een bepaald deel van het project uit te voeren met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ‘social return’ genoemd. Investeringen in de TalentHub en aankopen via Vandebouwplaats zijn een geaccepteerde invulling voor social return verplichtingen, meer informatie vind je hier. Neem voor een nadere toetsing en uitleg gerust contact met ons op via vandebouwplaats@level-vijf.nl 

Bij Vandebouwplaats willen we materiaal dat voorheen werd weggegooid of op een laagwaardige manier werd gerecyled, op de bouwplaats gebruiken als ‘grondstof’ voor onze producten. Hiervoor werken wij samen met onder andere VolkerWessels Infrastructuur, Van Hattum en Blankevoort, Boele & van Eesteren, Konder Wessels Amsterdam, VolkerWessels Materieel & Logistiek en andere VolkerWessels ondernemingen.

Samen hebben wij de ambitie om al het materiaal van bouwplaatsen in Nederland te gebruiken en zo de hoeveelheid afval tot nul te reduceren. Zo zorgen we niet alleen voor het recyclen van producten, maar zelfs het upcyclen ervan.